måndag

Något skön dag, en lektion idag, specialidrott teori. Fick veta att det blir styrketräning varje måndag med specen, blir nog bra förutom att jag har sveriges längsta hål efter styrketräningen till nästa lektion. Har alltså varit hemma sen halv elva ungefär, fått lite skolarbete gjort. Sitter nu och försöker skriva om volleyboll men det går en aning segt. Ska väl även försöka göra ett träningsschema. Vad det blir för sorts träning idag återstår att se, var ute och sprang igår så vore kul att variera sig lite.



onsdag

Blev en extra vilodag, red imorse men ingen annan träning.

Cocillana

Inte mycket skrivet på senaste tiden, kanske beroende på att jag inte tränat. Har endast blivit
samanlagt 2000 situps på olika sätt, ett friidrottspass, cykling hit och dit flera gånger och ett ridpass denna vecka. Inte speciellt jobbigt men hostan håller fortfarande i sig. Cocillana är något jag verkligen är i behov av just nu, men måste först få en läkartid.

Men visst

Hela börschen var ju försvunnen. Spärrade kortet, ringde och polisanmälde och en massa tjaffs. Det SISTA jag gör är att ringa och kolla om de hittat någon börsch på station. Jo visst hade dom det, alla samtal i onödan. Men hur skönt som helst att den hittades, körkort, idkort och betalkortet var kvar. Men givetvis inte pengarna. Tanten på polisstationen undrade om jag var säker på att någon stulit den, och om det var någon i närheten av mig. Hallå jag var liksom ute bland alla 18åringar i hela skell klarat att det var mkt folk runtom!!

Idag tänkte jag försöka få mig ut på joggingtur, sist var ju i fredags broarna med Jenny som resulterade i en DÖD Karolin.


Just my luck...

Verkar som att jag är förföljd av otur, körkort, idkort, pengar och bankkort GONE. Den som tog min börsch får hemskt gärna lämna tillbaka den.


  jag är argare än sofia!

Det tar emot

Ut och springa ska jag göra om en pytteliten stund, bara byta om till lite hurtigare kläder sen beger jag mig ut på skogsstigarna med älgarna. Inte har jag någon som följer med mig heller, bara min lilla hund. Jaja, har man gett sig in i leken så får man leken tåla!! Morgondagen blir, broarna (RÄDDA MIG NGN) Chirren och sen SRK.



Mitt sällskap på joggingturen, ingen rolig kompis.
Hon bits i benen eftersom hon låtsas att jag är ett litet lamm
Hon skäller och stirrar så jag tror det står en älg bakom varje kurva
Hon har bättre kondis än mig
Hon springer fortare än mig

Sports camp

Kaotisk dag, sports camp, alla 4-6 klassare i skellefteå skulle idag få prova på typ 30 olika idrotter. Blev givetvis satt på stallet, och nu är min hjärna tom. Ingen unge hade någon koll på någonting, och vi hade inte koll på något heller. Bussar var försenade och vissa barn skulle till vitberget mycket tidigare än andra. Idéen om dagen var smart men bättre planering nästa gång vore bra. Förresten missa inte the movistar Karolin på tv. På förmiddan var tv och tidning och hela köret där och skulle filma och ta kort. Kan du göra om det? seriöst, ungarna fick hoppa upp och ner från hästarna bara för att de skulle få det bra filmat. Sen verkar de inte fatta att hästar inte är leksaker utan de kanske är rädda för grejer som ser ut som ufon och man ska faktiskt inte lysa med en lampa rakt i ögonen på en häst. Att ingen föll av var en himla tur.

Har äntligen blivit frisk, så imorgon kör jag igång igen, hoppas friskheten håller i sig. Kände att en inflammation i armbågen var väldigt nära, men jag smorslade in mig i zon och nu känns det prima.


Karolin & Olivia

Mitt namn är Karolin Brännström och jag går sista året friluftsliv och ledarskap på anderstorpsskolan. Det jag har valt som projektarbete är att träna och få upp kondition och styrka igen, det är det den här bloggen kommer att handla om. Fram till ungefär påsk kommer jag och Olivia att träna, vi kommer att variera träningen och ha konditionstest för att se om vi kommit någonstans. Jag kommer även att försöka äta nyttigare, ja helt enkelt få ett hälsosamt liv igen.
Tidigare har jag simmat och även tävlat i simning. Men då det tog upp så mycket tid och då jag även håller på med hästar så slutade jag att simma. Efter jag slutade med simning så tränade jag ganska mycket på egen hand, var ute och sprang och så. Men då jag började rida ännu mer så slutade jag med all övrig träning utom hästar. Red ganska mycket ett tag, varje dag blev det stallet och ibland även två hästar per dag. Men då jag i våras började trappa ner på hästarna så har jag mest varit stillasittande. Godis på kvällar har inte varit ovanligt, och begränsat till en dag i veckan är det inte. En sak som påverkar träningen är att jag har reumatism, vissa dagar kan mina leder vara svullna och onda, armhävningar och sånt som är påfrestande för handleder är något som jag inte kan göra.

Målet med projektarbetet är att få tillbaka kondition och att se hur livet påverkas av att leva hälsosammare.


Mitt namn är då Olivia Karlsson. Jag går mitt sista år på anderstorpskolan där jag läser inriktningen Spectrum skapande och kommunikation. Karro gjorde en bra beskrivning om vad vår blogg kom att ska handla om. Träning och vägen mot ett hälsosamt liv.   Utveckling eller inte kommer märkas genom dessa tester som vi ska utföra.
Mina tidigare erfarenheter av träning är att jag hållit på mycket med fotboll, basket och ridning. Har alltid varit ganska aktiv inom sporter men när skolan etc. tog över var man ju tvungen att välja. Ridningen är det som återstår där jag även tävlar. De senaste 2 åren har tiden tillbringats mest på stallet och i gymmet. Alla har väl syndat någon gång, onyttigheter frestar väl såklart ibland.
Saker som hindrar mig inom min träning är främst min rygg. Ett uttöjt ledband var något som uppkom sådär i mitten på högstadiet vilket har utvecklats till, rygg och nackvärk. En avramling från häst var även något som bidrog till alla krämper. Har gått hos sjukgymnast men slutat pga. tidsbrist. Blir nu att börja om med allt detta för att få pli på mig själv men det gäller även att prioritera och planera. Sista året nu körkort, slutspurt med bra betyg, träning och det sociala livet. Allt ska detta hänga ihop.

Mitt mål med projektarbetet är att utveckla konditionen, förbättra  självförtroendet & självkänslan samt leva ett hälsosamt liv. Slutligen så ska jag reflektera och analysera om förändringarna både fysiskt och psykiskt.



10 viktiga saker

•Äta lite kolhydrater
•Onyttigt 1/veckan
•Minst 3 mål om dagen max 5
•500 crunches/dag
•3L vatten/dag
•3-4 frukter/dag
•Ca 6 timmars fysisk träning/veckan
•Mental träning 3-4 ggr/veckan
•Sova minst 7 timmar varje natt
•Jag kan.


nöffnöff

Jag är ledig idag, och när vaknar jag, jo tio i sex. Någon som kanske ställt om dygnet? I ammarnäs gick vi och la oss ca nio och klev upp klockan sex halv sju

Nipaxon hjälper mig igenom dagarna

Sjukdomar här på bloggen märks av. Hade tänkt starta upp och riktigt seriösträna i veckan. Oväsentligt i min värld just nu, hostar så jag håller på att kräkas och ryggen värker som bara den!  I stället blir det en förberedning inför vad som komma skall. Tränade ganska hårt i 10dagar i streck, inget tips när man är sjuk! Att träna bort träningsvärken är inte heller en bra filosofi.

Ska iallafall Fixa följande saker..
♦Träningsprogram
♦Träningsdagbok
♦Träningskort på Aerobicsstudion
♦RE-KO comeback
♦Mental-träning CD
♦Hitta min stegräknare

För att kunna riktigt följa och planera har jag nu inskaffat en almanacka, skrivit in jobbtider, körkortstider. Utifrån detta är det bara att planera träningar och hur jag ska klara av skolarbetet samtidigt. RE-KO kanske känns riktigt aktuellt nu med tanke på vad som försiggår i min rygg och nacke. Träningskortet får dock vänta tills jag blivit frisk. Blir istället lugna promenader så man inte får upp pulsen!

Hej.

Hallå alla kära läsare, jag är sjuk. Nej ingen dålig ursäkt till att inte träna, det ÄR sant. Känner mig som en överkörd varelse. Blir att vila nu, ordentligt, ingen träning imorgon med spec idrotten heller, åker dit och spanar på hästflickor som tränar istället. Frisknar jag inte till i veckan så blir det vc nästa, verkar som att sjukdomar gillar min kropp. Förut har jag aldrig varit sjuk nästan men sedan jag börjat äta mediciner som iofs hjälper mig, så sabbar dom också mitt immunförsvar. Men hellre leder som funkar och att vara sjuk lite då och då än att vara som ett krokigt gammalt träd. 

 

fredag

Vilade hela dagen, väldigt välbehövligt. Efter middagen red jag, hade Prillan. Kul att få rida en liten bäbishäst igen, saknar verkligen LillRoyal. Efter stallet blev det att skynda vidare mot Emma där det var partyparty. Ingen alkohol för mig utan jag åt godis och drack vatten.

 

Basket med Bosse

Basketträning idag, veteranaren kliver fram... riktigt kul var det! Fick äntligen köra på bollsporten jag gillar som mest. Längesedan också! Träningsvärken är väck, kanske borde tagit i lite till... I morgon blir det i allafall någon typ av träning och såklart ridning på det. Lördagen är det tänkt en intervallrunda, eller en promenix ifall hostan avtar! Vill iallafall har värk någonstans, älskar känslan av träningsvärk :D


Home...

Jag älskar att sitta INOMHUS efter fyra dagar utan tak över huvudet.
Anlände till ammarnäs måndag,Mån och tis var det superbra väder. Ons tors lite sämre och natten till idag så STORMADE det, att tältet stod kvar var ett under, och på morgonen vaknade vi med snö på marken och fyra i ett tremannatält (tycker synd om dom som bara blev två). Men en helt okej vecka. :) Dock så ser mitt ansikte ut som om jag har fått en allergisk reaktion, kanske har jag det, mot att vandra.?

Topp tre på saker man saknar i vildmarken 
1. En toalett
2. En varm säng
3. Mat som inte är typ utgångsdatum aldrig

Lite tips till er som tänkt ge er ut i fjällvärlden
1. Vandra inte om du är sjuk
2. Gör du ändå det ta med tio liter nässpray
3. Tycker du att du har tagit för mycket godis med dig, ta med dig dubbelt så mkt
4. Vädret går från sommar till storm och vinter, så ta med allt från bikini och shorts till skoteroverallen
5. Försök att träffa av gropen och gräv inte igen den efter dig, det är fler som vill använda den!!
6. Planerar du en topptur, planera en dag men gå gärna dagen innan så kanske du får bra väder
7. Går ni på led, håll ett litet avstånd till personen innan, 3 sekunder brukar vara lagomt, annars får du svårt att stanna om den innan gör en pallnit






Broarna runt

Har nyss kommit in efter en promenad (broarna runt) med Anna. Riktigt skönt att gå i detta väder, sommaren har inte tänkt släppa taget än, och jag har inte tänkt släppa taget om sommaren.

sjukling

Tränat varje dag hela vecka 37. Om inte hårdträning har det blivit promenad, joggingtur eller träningscykel. Nu måste jag ta det lilla lugna eftersom min hosta aldrig ger sig. Om jag ska vara nogrann och följa ett bra träningsprogram så är det inte bra att träna när man är sjuk. Kan få jobbiga konsekvenser, vilket jag absolut inte behöver. Så nu blir det basket på torsdag, ridning och idrott på fredag, småpromenader och möjligtvis ett corepass på Aerobicsstudion.
 


13/9

Idag har jag ridit som aldrig förr, totalt död efter 1a klassen och ännu mer död efter andra. En superseg häst var orsaken. Men det gick ändå bra, 1a plats i första klasssen andra klassen pratar vi inte ens om.
Ikväll ska jag packa, packa, packa. Bussen går tjugo i sex imorgon.


På promenad, genom stan.

Hade absolut inget att göra idag på dagen. Fett med träningsvärk efter ett jobbigt ridpass igår + all träning från i veckan. Tänkte ta det lugnt men min rastlöshet tog över, så jag gick broarna istället. Kändes skönt och gick bara och njöt. Dock har jag haft min frossardag. I fredags blev den, yummie!

Lördag

Stegräknaren 6000steg. Men jag har upptäckt att den inte tar alla steg, så ska byta till en som också ser hur långt man går osv.
Idag har jag ridit Kompis, sista trimningen innan tävlingen imorgon. Ska lasta hästen där vid åtta så snart blir det sängen för min del.

K.B

 

förlåt gud....

....ty jag har syndat. Sitter och våldtrycker i mig godis. Kan bero på mitt blodsockerfall. Fredag får bli min onyttiga dag i veckan. Känns som jag mest har spenderat min dag i bilen, körde till skolan, skulle köra till golfen men då varken jag eller mina medpassagerare hade någon större koll vart jag skulle svängt så hamnade vi nästan i bureå. Det finns ingen vändplats på e4an har jag upptäckt. Men vi tog oss iaf till golfen och var inte alltför sena. Sen blev det till maxi och handla mat till fjällvandringen. På maxi klarade jag mig från godishyllorna, men efter att ha skjutsat ellen, maja och jenny till stan och sen köra hem så blev det lite onyttigheter.
Kvällen blir på stallet, som alla andra fredagskvällar de senaste åren (snälla en annan riddag tack!).


Hurtig Fredag?

Vaknade med träningsvärk. Beror säkerligen på gårdagens pass. Känns skönt att veta att man gjort bra ifrån sig!

Promenad till skolan , check
Lacross på idrotten , check
Promenad från skolan , check
Ridning 17.20 check

Aerobicsstudion


Nu är jag verkligen matt!
Tränade Boxersize i 75 minuter, 60 intensivt. Därefter gick jag på 45 minuter Core. Är ganska slut men jag älskar verkligen känslan av trötthet i kroppen efter ett träningspass. Kommer att sussa gott i natt, tacka gud för att det är sovmorgon och sedan endast en lektion, favoriten också - idrott!

På aftonen blir det ännu 50 minuters träning, bästa av allt på hela veckan kanske? Ridning såklart. Om det blir någon mer träning i helgen så får det bli promenad eller lätt joggingtur.

vila

Hade vilodag idag = ingen träning alls. Välbehövligt då jag känner mig sjuklig och till veckan måste jag vara frisk då vi åker på fjällvandring i Ammarnäs.
Var på coop, kände mig väldigt sugen på godis men jag och olivia stod emot och köpte lite nötter istället. Duktigt. Annan sak som är bra gjort är att jag köpte brämhults juice istället för billig skit. Har hört att det är den enda juicen som är nyttig, har jag fel så kan den som vet rätta mig :) Här nedan ser ni vad min kost bestod av för typ 3veckor sen.



stegräknaren står nu på 13785steg rekord sen jag har börjat använda den.

K.B

onsdag

blev ridning för hanna med chirren, jobbigt lär ha träningsvärk imorgon. Får se om det blir box med Olle imorron eller en vilodag för mig. Hade min stegräknare halva dagen, men jag blir tokig eftersom den inte sitter. Har tappat den miljoner gånger nu.....


I like the way they dribble up & down the court.

Förresten, på idrotten så har vi en uppgift där man ska utföra en sport utöver sin egna. Har därför valt basket och ska vara med på BIS på norrhammar nästa torsdag. Väldigt längesedan man spelade seriös basket men jag ser fram emot det så fruktansvärt mycket. Kommer säkert bli krossad av 94orna. Hoppas bara Bosse inte har så höga förväntningar på Terriern denna gång.

Bättre stretching nästa gång..

En lugn dag. Har träningsvärk så det sjunger om det, fast jag tror även att vissa krämper är efter kraschen denna morgon. F'n vad ont det gjorde. I morgon blir det löpning eller promenix, på torsdag Boxing (!) fredag ridning och kanske lite snabb runda, om hostan har lagt sig vill säga. Nu ska jag fortsätta plugga stenhårt på NKB, ta lite nipaxon och sedan blir det kojjan. Thank you and godnight!

dödhästfllicka

Första morgonen på länge som jag inte har fått sova ut på. Tog bilen till stallet, red dressyr en timme på Kompis. Lite trimning till tävlingen på söndag. Efter att jag ridit Kompis så for jag vidare till nästa stall. Red ut en sväng med Chirren. Känns i kroppen att jag inte är riktigt 100 fräsch än, så ikväll avstår jag från träning och försöker bli helt frisk istället. Vill ju inte dra på mig något värre än en vanlig förkylning så jag ska nog lyssna på min kära vän som säger åt mig att vila. 
K.B

 

slut

Helt slutkörd Karolin. I morse blev det promenad med mamsen och hundarna på ca en timme, började inte förrän klockan två så jag kunde ta en sen buss. Men den var då försenad så jag fick powerwalka till skolan från stan för att hinna. Hittills är det 8053 steg, borde inte bli något mer för jag kommer nog sitta i soffan resten av kvällen. Kom iallafall nyss hem från badhuset var och simmade ungefär en timme. Gud så jobbigt det är, har verkligen inte lika mycket ork som när jag var liten och simmade hur många dagar i veckan som helst. Det var också ganska jobbigt att ha lånade simglasögon från en elvaåring, och särskilt snyggt var det inte. Men jag vägrar ligga och simma i en bassäng i en timme och ha röda ögon hela kvällen. Imorgon blir det en riktig hästdag, specialidrott på morgonen sen vidare till Chirren, ingen lektion på skolan känns superskönt.
K.B


Feel the pain.

Har just kommit in efter en hyffsat lång intervallrunda på 6 km med lite trappor upp och ner. Bruce  Springsteen i hörlurarna och perfekt värme att springa i. Var så fruktansvärt skönt och har typ aldrig haft sådan motivation & power när jag sprungit. Hoho, längtar till i morgon när jag ska ta ännu en runda men kanske dubblet så intensiv men lite kortare.? Vem vet, kanske blir nästa Meseret Defar??
Nu ska jag snart käka och plugga, men före det så ska jag vara duktig och göra en noggrann stretching.



stegräknare

9072 steg idag

K.B

Träningsabstinens

En snabb liten joggingtur på 2 km och en massa pluggning är vad jag hunnit med idag. Konditionen är inte på topp må jag säga, varit sjuk och haft krämper flera månader, så nu är deet snart back in business! Aerobicstudion, RE-KO och promenader here i come. Har längtat grymt mycket efter att få träna så nu hoppas jag på ett friskt period ett bra tag framöver.

Fredagens träning bestod även för mig av ridning, ett pass där det mest var benträning. Tur att ponnyn inte är så stark men en bra övning där vi tränade yttersidorna. Om ett tag drar tävlingarna igång och vi är laddade till 1000!


Lördag/söndag

Lördag blev hoppning på srk med Chirraz ca 1h, eftersom jag har legat lite lågt med ridningen senaste tiden så tycker jag att det är jobbigt att rida, inte ok. I våras red jag varje dag och ibland två gånger per dag. På kvällen höll jag mitt löfte inget godis, trots att vi besökte max två gånger och coop en gång. Vi var även ganska aktiva igår kväll, men vad vi gjorde kan jag inte säga.

Idag har jag och syster varit ute och sprungit, sprang en lite längre runda idag. Känns faktist ganska kul. Men jag måste nog göra ett besök på ngn sportaffär och kolla om iläggssula, får grymt ont i tramdynan eller vad man ska säga.

K.B


fredag

Fredagens träning blev ridning, hade Kompis och hoppade lite småkryss och tränade svänga. Välbehövlig övning och jag kommer ha träningsvärk i axlarna efter att ha försökt få den där bulldozern svängbar. Det blev onyttigheter hos olivia efteråt så imorgon blir det frukt istället.
K.B


Virus

En sådan fruktansvärd värk i halsen kan man ju leta efter, värsta jag vart med om i hela mitt liv. Efter ett besök på vårdcentralen idag så vart det bekräftat att jag har ett virus. Nästan tråkigt, hade jag haft halsfluss eller streptokocker så hade jag fått medicin, men inte det, viruset ska få gå uuuur kroppen av sig själv!

Än har inte det riktigt hälsosamma livet börjat än, tog steget under karro idag och tog mig en långsam promenad istället. Vill ju inte förbli sjuk och ska inte göra samma misstag som jag brukar göra. Träna fastän jag är sjuk.

O.K

Första

1 a steget mot ett hälsosammare liv, var ute och sprang lilla rundan i skogen.
Faktiskt inte så farligt jobbigt.
Till nästa gång ska jag komma ihåg att tvätta bort sminket först.

KB.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0