Träning

Måndag : Promenad 1h
Tisdag: Red Laura, red Ville
Onsdag: Hoppade hopprep+bollträning
Torsdag: Red Ansellia

Ska ta och hoppa ikväll och bollen.
Köpte mig ett hopprep sist jag och mamma var på stan, bra träning då det är för kallt för att springa.

Torsdag

Ledig idag, trevligt värre.
Har varit riktigt duktig och gjort klart historia uppgiften och pluggat på ridprovet nästa vecka! BRA GJORT!
lär väl inte få mkt tid över till sånt i helgen, imorgon ska jag förbi och få nycklarna till läggan.
Sen kan jag inte bestämma om det är all in som gäller imorgon eller inte (kläderna alltså). Rock tema är det, vilket är bra för mitt trashiga hår, glamour kväll vore lite värre.

Måndag

En vecka kvar med mamma o pappa sen flyttar jag. Jag mår lite dåligt över det, jag kan ju inte göra ngt själv.
Igår red jag Stella gick sådär, vi var typ tusen pers i manegen så.
Jag och mamma har kommit överens, inget godis eller sånt under veckan, kommer jag att hålla det? Ytterst tveksamt.
Ska skriva något av en veckoplanering när jag kommer hem, jag tänkte fara och rida Ansan idag. Men allt verkar vilja vara emot mig, mobilen är trasig, min dator, och nu bilen.... Om en vecka måste allt fungera felfritt annars vet jag inte vad jag gör.



Lördag

Ridit Ansan tramsan, hon skötte sig riktigt bra.
Nu sitter jag med slinggrejs i håret och hoppas att min utväxt syns mindre snart. Mina fingrar har intagit färgen vit eftersom jag inte hade några skyddshandskar, så mitt hår kanske också blir vitt.
Sen tycker jag inte riktigt om när min granne har sina barn hemma, jag tror att det är åska nästan, de sitter och tar fjortisbilder så det blixtrar rakt över till vårat datarum.
Ikväll ska jag Emma Malin och Kim gå och se snabba cash.
Nä nu är det slut med ordbajsandet. TJING.


GI

Hittills har metoden funkat rätt så bra dock har jag syndat någon enstaka gång,  men vaddå liksom..

Frukost: 1 ägg 1 liten yoghurt 1 hårdmacka med keso 1 glas vatten/juice
Mellanmål: 2 frukter
Lunch: Kycklingsallad +creme fraiche
Middag: Kyckling/kött och sallad + creme fraiche
kvällsfika: 1 frukt och/eller hårdbrödmacka med keso

Känner mig faktiskt piggare och kryare men det jobbiga är att man blir så himla mätt när man ska typ trycka en frukt stup i kvarten pga. mellanmålen, plus att jag som aldrig käkat frukost förr har det blivit en helt annan situation. Kycklingsalladen är inte för att vara extra nyttig utan jag gillar helt enkelt kyckling.


Karolin

Min lilladator är d ö d. Därav dålig uppdatering.
Har ridit, ridit och ridit.

Måndag: Hoppade Primus och red Ansellia, ute och gick
Tisdag: Red Ville, pilatesboll
Onsdag: Red Ansellia

Har även hunnit med ett läkarbesök i umeå, läkaren verkar chockad över hur bra mina leder är. Fick t.om dra ner på medicinen.
Senaste tiden har det varit sjukt mycket hästar. Har provridit och testat olika, men nu har jag kommit fram till att jag ska rida Ansellia och Ville. Har alltså slutat rida Doffan och Chirren.
Och nu i slutet av januari så flyttar jag hemifrån!!! Iofs bara ca 2månader men ändå, jag kan inte ens koka potatis.

Hur ska man hitta motivation till att träna?

När jag och Olivia valde att ha träning som PA så tänkte jag först att jag skulle nöta gym och springa varje dag. Nu har det ju inte riktigt blivit så, har mest tränat här hemma. Varit ute och sprungit, tränat pilatesboll osv. Sen har jag även kommit igång med ridningen riktigt ordentligt igen. För mig var det inte passande att träna gym, jag har inte tiden och orken att ta mig till ett gym eller gruppträning. Mycket ska hinnas med i min vardag, därför passar hemmaträningen mig mer.

Viktigaste är att hitta något som är roligt för en själv, det ska inte vara att man känner sig tvingad till att fara till träningen, det ska vara kul. Sen gäller det även att komma igång, sitt inte hemma och tänk imorgon ska jag ta och börja träna, börja direkt! Annars blir det lätt att man flyttar fram träningen ännu en dag, sen ännu en osv. Sen att göra träningen till en del av vardagen, efter ett tag har det blivit en vana och då känns det inte lika jobbigt att träna.
Även att sätta upp mål med träningen, vad vill du ha ut, mer muskler och tvättbräda? Ja då räcker det givetvis inte med att bara springa och träna kondition. Men det som är viktigt är att inte sätta för höga krav, då tappar man lätt suget om man inte lyckas.

Det var mina tankar om hur man kommer igång med träningen.
/KARRO


Karolin

Jag är jättejättejättetrött.
Gårdagen så var Jag, Malin Jenny hos emma först sen fick vi skjuts till siemens sen blev det max. Idag har jag ridit,ridit och ridit. Tre olika hästar tre olika stall. Dofelia var fin som vanligt, kommer verkligen att sakna henne. Ville var fin, men jag känner ju inte riktigt till honom än, och Primus var en liten djävul. Hoppas på bättre samarbete mellan oss imorgon, då blir det hoppning för asso. Efter skolan drar jag vidare till Ansellia.
Nu ska jag se scream2, min favoritfilm.


Karolin, träning

Igår: Red Dofelia
Idag: Red Dofelia och Ansellia
Imorgon: Rida Dofelia, Ville och ngn Rs häst

Jag har verkligen ingen ork att springa eller ngn annan träning, sen hinner jag inte heller när jag har så där fullspäckad dag. Men på måndag, då löser sig mitt liv.

Karolin.

Idag har jag varit väldigt hurtig. kom nyss inomhus igen efter att ha varit ute sedan klockan halv tio typ. Det var ca 16 minus, iallafall när vi kom till Lövånger. Vi åkte skridskor hela dagen (17kilometer sa ngn), ganska skönt hellre det iaf än svenska och historia. Direkt jag kom hem så for jag vidare till chirren, red ut en sväng med honom och nu har jag slängt i mig mat och ska snart ut med hundarna. Sen ska jag ställa mig i duschen och tina upp hjärnan igen, känns osm att jag har fjorton stavfel och osammanhängande text.


Bild från jennyfa.blogg.se

Karolin

Nu har du allt rört till det Karolin.


Jag och Olivia har kommit på en grej som ska fixas till PA. Hur det blir och vad det är får ni se längre fram.

Karolin

Kära Dagbok idag har jag lekt nåldyna och flännat som en liten 4åring. Tog blodprov och mina kärl krampade så de inte fick ut något blod. Det var inte kul ska jag säga. Något som inte heller är kul är att min hals fortfarande är ond och sen har jag fått en knöl i gommen. Har ingen aning om vad det är, men jag tror på något allvarlig som cancer eller så.



Olivia

Ska i 1 månad försöka hålla GI-metoden. Vad den innebär kan ni läsa här.
Metoden är inte speciell för viktnedgång utan mer för att se hur lätt det är att byta kosten och hur man förändras både fysiskt och psykiskt. Det som dock har sina brister är att jag som tidigare sagt inte tål så mycket frukt&grönsaker och i skolan skulle jag inte kunna byta ut maten mot tex. fil (även pga allergi).

Målet är att se en förändringar fysiskt och psykiskt samt att lära mig äta mer och jämna måltider.
Jag har aldrig kunnat äta frukost tex. Ännu ett mål är att äta något varje morgon. Man kan inte sätta allt för höga krav med tanke på att de kan vara svåra att uppnå därför ska man sätta rimliga men ändå utmanande mål.

GI-metoden går dels ut på att välja bort kolhydrater men eftersom jag ändå tränar ganska mycket så ska jag inte välja bort dem helt, äter hårdbröd och grova skorpor och en dag i veckan får man vara lite onyttig, men inte allt för. Det är som sagt inte någon "diet" jag ska gå på.

tre viktiga saker som man bör utgå ifrån:

- Man ska inte undvika kolhydrater helt och hållet. En knytnäve ris eller nötter är lagom att äta.
- Tallriksmodellen är ett enkelt och bra sätt att få i sig rätt mängd mat: en fjärdedel kolhydrater, en fjärdedel protein och två fjärdedelar frukt och grönsaker.
- Vänta inte för länge mellan målen. Det bör gå maximalt fyra timmar mellan två mål.

1. Ät regelbundet! Ät frukost, lunch, middag samt två mellanmål. Ät inte för lite, du går inte ner snabbare för att du äter mindre. Byt istället ut mat som bryts ner snabbt mot mat som ligger kvar längre tid i magen, det vill säga byt ut snabba kolhydrater mot långsamma.

2. Ät mat som du blir mätt på! Välj långsamma kolhydrater före snabba kolhydrater.

3. Ät fullkornsprodukter! Byt ut alla produkter gjorda på vitt mjöl till fullkornsvarianter. Byt till exempel ut vitt bröd mot fullkornsbröd, vanlig pasta till fullkornspasta eller dinkelpasta samt byt ut jasminris mot råris.

4. Ät mindre potatis! Byt ut potatisen mot andra alternativ, som grönsaker och bönor.

5. Undvik bröd! Byt ut frukostbrödet och lunchmackan mot mer proteinrika alternativ som ägg, ost, skinka och yoghurt. Ät fullkornsbröd när du känner att du bara måste äta bröd.

6. Ät protein till varje måltid! Se till att du får i dig protein vid varje måltid och inte enbart äter kolhydrater. Du kan äta fisk, ägg, kött, kyckling, tofu eller quorn. Protein mättar och ökar fettförbränningen.

7. Ät mer nyttigt fett! Undvik inte att äta fett. Nyttiga fetter ökar fettförbränningen och påverkar kroppens utsöndring av hormonet serotonin som reglerar aptit och välbefinnande. Ät fisk, avokado, nötter och olivolja.

8. Ät mer fibrer! Fibrer ger en ökad mättnadskänsla. De sänker också GI. Bra fibrer finns i bland annat baljväxter, havregrynsgröt och linfrön.

9. Sov mera! Stressa mindre och sov mer istället.

10. Motionera mer! Insulinkänsligheten förbättras när du rör på dig. Om du dessutom styrketränar bygger du muskler, vilket gör att fettförbränningen ökar i vardagen också, eftersom det är jobbigare för kroppen att bära omkring på mer muskler.


söndag. Karro

Balzac i fredags var okej, Jag, Malin och Lina hade tur att vi trängde oss och slapp betala 80kr som resten i vårat sällskap fick göra. Hade jag varit tvungen att betala hade jag inte varit happy. 
Igår så var jag i bureå och red Dofelia på dagen, och på kvällen var jag Josse, Emma och Sofia hos Jenny. Vi såg tv och snackade, jag hann även med att vara lite fyllechaffis till Olivia. Idag har jag hunnit med att rida Dofelia och Ansellia. Bra kämpat, fast jag egentligen hela den här helgen borde ha legat i sängen och inte ansträngt mig i onödan. Min hals är inte att leka med. Imorgon börjar skolan om, måndagar endast en lektion så jag tycker inte det känns så jobbigt. 



Balzac. Karro

Ikväll är det balzac!!!!! gud vad jag känner mig taggad, (eller så inte).
Blir först middag hos Anton sen tar vi oss på något sätt till stan. Alla andra har garanterat fixat skjuts så jag får gå.
Nä men de löser sig säkert och blir bra tillslut. Det är ju iaf gratis innan klockan 23, så jag får väl börja gå vid 20 då är jag garanterat där i tid! :)
Vad jag ska spendera min dag på vet jag inte, blir väl att slösa den framför tvn eller nåt.
Sen har ngt allvarligt hänt med min spotify, man måste sätta igång varje låt, den fortsätter inte att spela som förut.


Inte normalt Anna, Jenny, Sofia och Olivia

Det märks att man har haft besök av onormala människor om det i sökfältet på spotify står en tutte och sökresultatet på det är En tutte är en tutte.


bra. mm mycket bra. perfekt.

Snyggt. Har letat som en dåre efter en vettig häst att rida. Hittar en i bureå, men nu har jag en till på g också. Känns jobbigt att välja men det måste jag ju. En annan idiotisk sak är att jag gjort så att båda dessa hästar ska ridas till helgen, en vanlig helg utan alkoholintag dagen innan hade det inte varit något. Men det är balzac på fredag så då är jag inte körklar tidigt på lördag morgon som jag måste vara för att hinna med. Fast det löser sig, det gör det alltid, på något sätt.

Det är fortfarande svinkallt ute, men de fyrbenta djuren som bor i huset måste ändå ut och röra på sig. Så det är väl det jag har gjort som varit ansträngande idag. Promenad i skogen. Hostar och håller på men snart är frisk igen. Ikväll kommer mina girlfriends hit.

pok

 och ja, jag lider av bildbrist.

Kost & Träning

Har en idé men jag vet inte riktigt om jag vågar mig på den. För att bli mer säker så ska jag läsa på området och sedan bestämma mig. Hemlis!


Se upp i backen.

Som karro tidigare sagt, pulka, tefat och madrass i backen igår! Kanske inte det smartaste vi gjort i år, även jag är sjukare än igår. Känns som att halsflussen är påväg tillbaka så det blir att gurgla salt igen.
Förövrigt, mitt schema är inte det roliga den här terminen, vet inte hur det kommer sluta, kanske är död före studenten. Jag som var typ utbränd på HT och nu är det 100 ggr värre.. Känns inte så att detta kommer gå att kombinera med allt annat jag ska göra aja vi får se hur mkt man orkar!

Karolin

-19 var det igår, men vi tog ändå med oss madrasser, bob och tefat och begav oss till vitbergsbacken. Vi åkte litegrann och gjorde en eld. Mysmys, förutom att det var svinkallt.
Idag är jag sjukare än igår




Måndag Karolin

Har varit på stan med mamma, fick en skinnkjol (fejk) av snälla mamma. Annars så hittade jag ingenting, är väldigt omotiverande att gå på stan eftersom det aldrig är något nytt...
Var nyss ute med hundarna typ en kvarts promenad blev det, mina fingrar var iskalla och kinderna gjorde jätteont. Det gör att jag inte vill åka madrass ikväll och att jag dessutom är sjuk gör inte saken bättre, men jag vill inte heller sitta hemma. Får se hur jag gör, kanske gräver fram understället och leker friluftslivare.



Karolin

Så välkomnar vi år 2010.
Detta år har jag hunnit med att rida Dofelia 4gånger, för att pröva och se om jag vill fortsätta.
Jag har varit sjuk alla dagar på 2010, jag gissar på att det är min kära vän Olivia som har smittat mig.
Jag har även hunnit med att umgås både med familjen och vännerna. Ikväll ska jag bara sitta i soffan, se en film och somna förtidigt.


Olivia

Lovet började inte som jag tänkt mig. Men pga att man stressar så mkt under skolgången så motverkar man ju dessa förkylningar som sedan bryter ut när man tar det lugnt. Resulterade i halsfluss och en helt galen förkylning. Detta under julhelgen. Hade sjukt mkt feber men tog mig ändå till stallet när jag kände att jag hade någorlunda mkt kraft! Tryckte så mkt mucoagin, strepsils å andra halstabletter + alvedon och ipren, blev nästan som droger.
Min behandling var att gurgla med saltvatten. Dagen efter var halsen bra igen, mirakel!?

Halsfluss är en infektion som orsakas av bakterier i halsmandlarna, oftast streptokockbakterier. Sjukdomen är mindre vanlig under sommaren.

Man kan bli smittad av halsfluss till exempel när man tar någon i hand eller kysser någon. För att undvika smitta kan det vara bra att tvätta händerna ofta och undvika handkontakt med personer som har halsfluss. För små barn är det bra att vara utomhus. I förskolan är det viktigt att barn inte delar tandborstar eller handdukar.

Det brukar ta två till fyra dagar från det att man smittats tills de första symtomen visar sig. Halsfluss kan gå över av sig själv, men oftast behöver man behandling. Halsfluss kan ibland ge följdsjukdomar, men det är ovanligt.

När man har halsfluss är det vanligt att man
-har ont i halsen när man sväljer
-känner sig sjuk
-har feber.

Ibland kan också lymfkörtlarna i halsen svullna, och kännas som ömma kulor under huden på utsidan av halsens sidor.


RSS 2.0