year 09

Började med en nykter nyårs hos Emma, med orangehår och allt.


18års fest hos Emma


Hemavan med Olivia


Fyllde 18, dagen efter blev det första starten med ny tävlingskamrat Kompis


Åkte skidor med klassen i Xantal dagar, tror det var i Vougga


Kom hem, klarade körkortet och kunde slänga den äckliga gröna skylten

Fick låna mormors bil för att hon skulle operera sig, körde bil kanske lite för mkt för att vara miljövänlig. Att basen sprängdes var ganska väntat.



Tävlade lokala dressyr med Herr Kompis, resultaten var alltid samma, antingen jättebra eller sist(utesluten), hann även med en sista lokal hopptävling på ponny.


Firade midsommar


Fick ett sommarjobb, på ett demensboende. Trivdes faktiskt ganska bra.


Chillade med mina friends


Stadsfest och trästocks, plus och minus.


Stensjön, som nu är sålt och våran tradition därmed bruten.


Någon gång i juli augusti så slutade jag rida Royal en tid med en väldigt go och glad häst tog slut


Jag, Olivia, Emma och Anton bokade resa till turkiet och åkte den 16 augusti om jag inte minns fel. En helt spårad resa men ruskigt kul. Vad jag lärde mig var att inte dricka drinkar av okända, detta slutade med ambulansfärd till sjukhuset och räkningar kring jul.


HT 09 började, har aldrig haft slappare schema. En vandring i Ammarnäs(?) med klassen. Den bjöd på allt från sol och svettningar till snö och frossa.


Tävlade Kompis i dressyr och hoppning för sista gången och därmed är mina ponnyår slut.


Efter flera månaders väntan så fyllde tillslut även senbarnen 18 och vi kunde följas allihopa ut




Det var väl mitt år 2009 i korta drag. Ett år med plus och minus.
Imorgon firar jag nyår med mina vänner och så hoppas vi på ett ännu bättre 2010. Vet redan nu att mycket kommer att förändras men det mesta är troligtvis till det positiva.




Karolin, måndag

Rean med Olivia idag, jag handlade dock inget på rean. Men fick iaf med mig ett par tights och en tröja. Håller på att dö av hunger, blir sibylla mat idag. Ikväll får vi se vad som händer, saaben är inte vid liv just nu och har dessutom huvudvärk så blir kanske en hemmakväll . Sen får snön gärna sluta falla, det räcker och blir över nu, tack. Imorgon är det hemligt uppdrag till bureå, spännande....


Karolin

Senaste dagarna har varit riktigt jobbiga. Har ridit Primus varje dag och vad han blev sjukt mycket finare nu i slutet än vad han brukar vara. Var station igår, för mycket folk faktiskt. Men hade väl ändå... kul?
I morse var det bara att ta tag i livet igen, trots alkoholintaget igår. Stalljoursansvarig, men sov på soffan till tio sen började arbetet. Hästar som vägrade gå in från hagen så man var tvungen att jaga dom i en hage där snödjupet var lika djupt som Kelsie. Sen ha ansvaret över fria ridningen, och ungarna vill först rida barbacka, sen vill dom inte, sen vill dom. Slutade med av och påsadling av typ alla ponnysar för att de inte kunde bestämma sig. Kan utan att ljuga säga att det var längesen jag var såhär trött.


Juldagen

24 december igår, först stalljour och rida Primus. Sen bar det av till mormor och morfar för lite julgröt. Sen vidare till syster där vi firade jul.
Fick en platttång men man kan locka med den också, presentkort MUS, kläder, bodybutter, pengar. Vi lottade en person som man fick köpa julklapp åt, så vi vuxna fick bara av en annan fast jag fick från moder och fader också.
Idag så har jag ridit ut med Primus följde med Rebecka och Mister, mysigt men jobbigt tyckte Primus. Ikväll tror jag att jag ska gå och sova typ klockan sju, har stalljour imorgon sen station och sen dagen efter stalljour igen. Lär vara SLITEN


Helvetes jävla skit

Dumskallen jag säger ja till att ha stalljour den 27.. varförvarförvarför är jag så snäll....?????
Igår red jag iaf dressyr med Primus, gick sådär, och idag hoppade vi bana gick också sådär.
Julafton imorgon, godjul på alla läsare.!
Adjö, ska gråta lite till över stalljourer och skit...

 det är ditt fel hästkräk......

Måndag

Första julkursdagen, red för Hanna och det gick helt okej. Är helt slut nu, känns inte som att jag sov något i natt alls. Nu blir det att leta någon mat och sen ska jag kanske sova en stund..


God Jul

Provade just ett par gamla jeans, fick juståpass igen dem.
När PA är slut ska jag kunna dra på dem utan problem, ännu ett bra mål


Måndag-rida, gymmet
Tisdag-rida, gymmet
Onsdag-rida, gymmet
Torsdag-rida
Fredag-rida
Lördag-rida,promenix
Söndag-rida, uthållighetstest

Söndag

Promenad med hundisarna imorse, sen träning med El boll. Och sen en tur i storskogen med Herr Chirraz.
Ikväll kommer tjejerna hit och ser Paranormal activity.
Och imorgon är det första dagen på Primusveckan.

Förstår inte riktigt vad som är fel, har drömt mardrömmar hela veckan nu brukar verkligen inte vara så illa .


LÖrdag

Igår hoppade jag Primus, gick sådär, blev några stopp men det berodde nog på att jag var som en apatisk unge och bara satt. När jag väl började rida ordentligt så gick det lite bättre.

Tänkte fara på stan idag och köpa de sista julklapparna men eftersom jag vaknade försent så kunde jag inte hänga på. Blev en liten träningsdag istället. Var först ute och gick med hundarna, jag kan säga att det var ganska jobbigt då ingen skoter har varit ute än så det är halvpackad mjuksnö. Sen tränade jag lite med bollen, och nyss var jag ute och åkte skidor.
Ikväll blir det kanske fest, men troligtvis inte, eller film.

Dagens dummaste går till min mamma,(kanske lite till mig med.) har haft ett munsår ett tag nu och hon kom på världens idé. Hon har nyss köpt en ny hudkräm och säger åt mig Pröva smörja på det här! Smartskallen lurar mig att smörja på typ linement på ett sår i ansiktet. Det kändes.


Och vinnaren är...

Tycker att jag borde få ett pris. Igår var vi hos Sofia, jag åt inte en godis, inte ett chips, INGENTING!!! Bra gjort.
Fick mig även upp i morse och till tandläkaren, fast än att jag inte ska vara på skolan förrän 11.
Har tränat med bollen idag, blir nog en promenad eller liknande när jag kommer hem, sen blir det hoppning. Förhoppningsvis med denna stiliga herre nedan, som jag även spenderar hela nästa vecka med. Trevlarns.

Just ja, när du är i turkiet, få inte för dig att åka ambulans, och lita inte på tolken som säger att det är gratis. När du kommer hem verkar allt normalt, i typ 6månader. Men i juletider får du en saftig räkning på 1500. Ops det fanns visst något som kallades självrisk också. RÖV!!!


Olivia

Såja nu spökar ledbandet igen. Har som tidigare sagt haft ett "uttöjt" ledband. Small till i knäet och nu har jag ont i samma fot, samma höft, nacke och samma hemska högersida som förut. Ska prova med ett nytt knäskydd i morgon och se om det går att springa. Blir inte så mkt träning som planerat tyvärr.

njasiii

Igår red jag Ellen på specidrotten, hoppade lite. Hon var steeeeenhård i käften från början, men efter vi hoppat var hon riktigt fin. Minns nu varför hästar är så mycket roligare och hoppa, känns prydligare och mer höjd ;)
På kvällen var jag ute och gick med hundarna, ÄNTLIGEN SNÖ!!

Ett komihåg till alla bussåkare, tro inte att bussarna håller tiderna, ta alltid på dig varma skor och mössa.
Jag gjorde alla tvärtemot som går, hade converse och ingen mössa och tights, missade bussen till skolan och fick gå. Jag lovar att jag grät.




Anna Anka (som nog aldrig haft så risigt hår) Maria Montazami och Anna Nicole Winter


Just ja VG i svenska :O:O:O:O:O jag är i chock!!!!!

Nu ska jag dra mig till gammelhästen, hannaträning ikväll. Funderar på hur jag ska göra med hästeriet, ska man vara helt korkad, ska jag fortsätta leta en vettig häst att rida, eller ska man helt enkelt ge upp??

Väldigt förvirrat inlägg utan röd tråd, precis som jag känner mig just nu. Confused

Bara sjukt..

 Ralph Lauren retuscherade svenska modellen

En artikel som jag hittat på expressen.se är en väldig omtalat och uppväckande nyhet. Ralp Lauren är ett stort och populärt klädesföretag som har en reklamkampanj för dess kollektion. Här ovanför är en bild på den svenska modellen Filippa Hamilton. Med hjälp av ett photoshop-program på internet så har klädjätten Ralph Lauren retucherad modellens midja så att den är smalare än hennes huvud.

Hur man kan veta att det gick tillsåhär är bl.a. att en jämförelse med hennes tidigare modelljobb visar en markant skillnad på hennes kroppform. Tillslut tvingades Ralph Lauren att be om ursäkt och går ut med detta i ett pressmedelande.

Filippa talar ut i den amerikanska Today show att hon jobbat för klädföretaget i 8 år. Hon säger att de var som hennes andra familj och att hon var väldigt lojal mot dem. Men före bilden kom ut så sparkade de henne pga. att hennes kroppsform är inte bra nog för kläderna och att hon är för tjock för dem. Hon säger att hon inte gått upp i vikt och att hon har följt de kontraktet som de haft. Det var inte förrän efter bilden publicerades som hon valde att gå ut med varför hon fick sparken. Då blev det uppenbart för henne hur de ville att hon skulle vara och se ut. Hon känner sig förolämpad och generad. Filippa tror också att deras syn på modet är bedrövligt och tror att detta kommer skada företaget. En annan anledning till hennes uttalande var att hon vill "varna" alla andra 15 åringar som är ute i modevärlden som kanske söker jobb för Ralph Lauren. Företagets alla modeller är knappt över 20. Filippa är nu 23 år och började jobba för dem när hon var 15.
I modebranschen i stort förblir dock hårda retuscheringar vardagsmat. 


 

 Anna Carolina Reston dog i Anorexi.

Ana Carolina Reston föddes 1985. Hon var en brasiliansk fotomodell som jobbade för stora företag som L'Equipe, Armani, Ford, Elite mm. År 2006 dog Ana pga. Anorexian. Hon lades in på sjukhuset för njursvikt och vägde då bara drygt 40 kilo och var 1,72 cm lång.

/Olivia


Träning

Nä nu höjer vi till 2 träningspass/dag

Måndag
konditon.
kondition + styrketräning.

Tisdag
Kondition

Onsdag
Kondition + styrketräning
Kondition
Torsdag
Kondition
Dundercupen
Fredag
Kondition

Ridning
Lördag
Vila

Söndag
2000m

JAG ÄR TRÖTT

Sjukt sliten Karolin
Fredagen blev fest och station
Lördag genrep på stallet alldaylong, försenat blev det också då kablarna eller nåt brann, sen föll jag av och fick munnen och näsan full med manegebotten.
På kvällen partyparty, men jag var nykter och körde bil istället.
Idag var det luciashow för fulla muggar, första showen sög vårat inslag, micken funkade inte och allt. Andra gick bättre.
Nu ska jag se en film och skriver genteknik grejen imorgon istället. har inte hjärnan med mig om man säger så.


 

ÄNTLIGEN FREDAG

det mest sjuka och långsökta den här veckan ! HAHAHA!!

TAGGAR KVÄLLEN!!!!
JENNY->STATION!!!!!!!


torsdag

Tränat som ett psyk med bollen idag, träningsvärk imorgon kanske. Snart blir det en promenix med doggsen. Men det är inte roligt att vara ute alls, man halkar när man går, det är mörkt. Det går heller inte att rida. SÅ FRAM MED SNÖN NUUU!!!!

taggar sönder morgondagen!!!!!!!! party like animal
och just ja, ingen ridning imorron, = mindre stress. helgen blir dock mindre kul. luciashow....

Tik Tok

Igår natt vaknade jag av att en man stod i mitt rum, jag sa till honom Gå härifrån men han sa nej. Då skrek jag så jag fick ont i halsen, sen tog jag alla mina sängkläder och mina sovvänner, och sprang upp och la mig i mitt gamla rum på en tältsäng som mest liknar en hängmatta. Har nog aldrig varit så rädd på väldigt länge, låg och skakade i säkert en timme innan jag somnade.
Dagen efter hade jag fruktansvärd huvudvärk. Hade bara en lektion på skolan sen blev det att titta på sofialucia.

Specialidrotten imorse var det tänkt att jag skulle ha Ballad, men när jag skulle hämta grejorna så saknades bett och tyglar. Tydligen hade någon "trillat" av henne i skogen. Så det blev Perra P igen. Sen åkte jag hem, hade tänkt fara ut och motionera, men jag har inga skrillor så jag hoppade hopprep och körde bollövningar inne istället.

Dagens mat
Frulle, mackor och mjölk
Lunch, tacopaj
Middag, surströmming

Nä nu ska jag ägna lite tid åt männen från förr.


söndag

Red ut på Chirren idag med Åsa och Ansellia, glömde spöet och det var dagens misstag. En häst som var seg som ett as och jätteont i låren var ingen vidare bra kombination. Men det gick det med.
Igår tränade vi inför luciashowen, får se hur det där slutar, kanske dör någon, förhoppningsvis inte. Efter vi tränat så for jag o Jenny till Olivia. Gick och la mig vid två och vaknade vid nio. Jag känner att jag inte skulle klivit upp vid nio utan borde ha sovit ett tag till.

Blir inget träning eller något idag heller, vill känna mig hel och redo i låren innan jag börjar med sånt. Ta inte svinissprutan.....



Ska börja skriva lite om matvanor också.
Idag har jag ätit två mackor till frulle + oboy
nötter
Nudlar och kycklingwook
Ikväll blir det chips och säkert någon macka

Söndagars matvanor är inte de bästa som finns men what to do..


tack

tack snälla bror som skickar två filmer som jag kan se idag, grejen är den att skräckfilmer ser man inte själv.

Lördag

Igår så hade vi lekar på idrotten, ojojoj vad jag hade ont i mina muskler. Det måste vara svinsprutan för sån där värk har jag aldrig haft. Armen känns av idag också.
På kvällen så red jag Fancy, roligt att få rida en gammal tävlingskompis. Hon har blivit ganska mycket stelare nu emot vad hon var när jag tävlade. Men sen är hon ju inte jätteung längre. Efter ridningen for vi till Andrea och såg en skräckis. Inte särskilt hemsk enligt mig, en bra skräckfilm ska vara hyfsat realistisk.

Idag har jag varit och handlat med mormor, bränt mig i ugnen så jag har en guldtumme och nu ska jag se 17again. Sen blir det stallet, träna lite luciashow på en lördagkväll. Vi får alllllllltid sämsta tiderna oavsett vad det gäller.


Svininfluensan

Varför tog jag sprutan...eller ja jag vill inte få svinis. Men natten var inte superbra direkt, kallsvettades som en röv, kunde inte sova på ena sidan, huvudvärk i sinne och ont i hjärtpartiet. Inte kul att gå å skriva prov i skolan, kände mig som en zombie... Nu slipper man få influensan iaf men kanske dör snart. Finns ju folk som gjort det också..Verkar som att man dör av sjukdomen OCH vaccinet. 

sjuk

Har varit sjuk i två veckor nu och inte kunnat träna, nu känns det dock som det har gått över. Hade jag fortfarande känt mig sjuk hade jag ringt VC och kollat upp mig.

Risker med att träna med bakterier i kroppen är
Kroppen får svårt att ge tillräckligt energi för både träning och immunförsvar.
Kroppen prioriterar immunförsvaret före träning = dålig träningseffekt
Samtidigt distraheras kroppen av träningen och får svårare att ta död på infektionen.
Du kan drabbas av hjärtmuskel eller hjärtsäcksinflammation de påverkar hjärtats förmåga att slå och du kan få bestående men. Kan även leda till döden.

Många tränar i gym istället för att fara ut på en joggingrunda om de känner sig krassliga, detta är inte bättre för kroppen snarare tvärtom. Hjärta och muskler utsätts för stor ansträngning och kraftiga blodgenomströmningar.

Tränar du regelbundet bygger du upp ett naturligt motstånd mot infektioner och förkylningar, övertränar du blir det tvärtom. Få människor klarar av att träna varje dag, även om de varierar sina muskelgrupper. Bättre att ha någon vilodag.

Källa
http://www.fitness-magazine.com/mars02/sjuk.html 

Ta hand om pumpen, det är det viktigaste vi har.


H1N1 medicinen kan få värre effekter - tröghet

Karro säger:

tog du sprutan?

Olivia säger:

ja, idag

- om jag är sjuk i helgen

Karro säger:

jag har mått som ett svin idag, så du får det nog imorron

Olivia säger:

oj, vadådå? ja hellre de

Karro säger:

sprutan ;P

Olivia säger:

jamen hur har du mått?!

Karro säger:

va?

Olivia säger:

VARFÖR HAR DU MÅTT SOM ETT SVIN ? TRÖGGRIS

Karro säger:

för sprutan ;P

Olivia säger: svininfluensa sprutan verkar göra så att du blivit trögare än förr också

Karro säger:
Sprutan ;P

Olivia säger: MEN ÄR DU DUM ELLER ?! allvarligt, hur har du mått? huvudvärk, feber? FÖRSÖK FÖRSTÅ :(

Karro säger:

HAHA huvudet sprängdes typ, ont i kroppen och feber

Olivia säger: trögare än förr också, tack för svaret iaf finally.


Olivia

Dålig uppdatering här från min sida. Har haft sjuuukt mkt att göra. Pluggar ihjäl mig på hälsopedagogiken, historian och NKB. Skönt att NKB är över. Även körkortet som var en väldigt tung börda är nu avklarad, Grattis till mig. Träningen har det blivit sisådär mkt av. Har även vart fett onyttig. Har ett "löfte" fram till jul. Skriver sedan vad det är och hur det gått.

svinis

Tog svininfluensasprutan igår, idag är jag sjuk. Mindre kul, men ska kanske trösta mig med att jag iaf inte kan få svininfluensan längre.
Red även Chirren för hanna igår, stelare och jobbigare häst att rida får man leta efter, men han rår inte för det då det inte har gått att rida ordentligt på hur länge som helst.


svenskatal

ärklart.
låtmigsvimmaavsvininfluensasprutansåjagfåråkahemochslipparedovisa.ochintebehövaredovisaalls.


RSS 2.0