Bara sjukt..

 Ralph Lauren retuscherade svenska modellen

En artikel som jag hittat på expressen.se är en väldig omtalat och uppväckande nyhet. Ralp Lauren är ett stort och populärt klädesföretag som har en reklamkampanj för dess kollektion. Här ovanför är en bild på den svenska modellen Filippa Hamilton. Med hjälp av ett photoshop-program på internet så har klädjätten Ralph Lauren retucherad modellens midja så att den är smalare än hennes huvud.

Hur man kan veta att det gick tillsåhär är bl.a. att en jämförelse med hennes tidigare modelljobb visar en markant skillnad på hennes kroppform. Tillslut tvingades Ralph Lauren att be om ursäkt och går ut med detta i ett pressmedelande.

Filippa talar ut i den amerikanska Today show att hon jobbat för klädföretaget i 8 år. Hon säger att de var som hennes andra familj och att hon var väldigt lojal mot dem. Men före bilden kom ut så sparkade de henne pga. att hennes kroppsform är inte bra nog för kläderna och att hon är för tjock för dem. Hon säger att hon inte gått upp i vikt och att hon har följt de kontraktet som de haft. Det var inte förrän efter bilden publicerades som hon valde att gå ut med varför hon fick sparken. Då blev det uppenbart för henne hur de ville att hon skulle vara och se ut. Hon känner sig förolämpad och generad. Filippa tror också att deras syn på modet är bedrövligt och tror att detta kommer skada företaget. En annan anledning till hennes uttalande var att hon vill "varna" alla andra 15 åringar som är ute i modevärlden som kanske söker jobb för Ralph Lauren. Företagets alla modeller är knappt över 20. Filippa är nu 23 år och började jobba för dem när hon var 15.
I modebranschen i stort förblir dock hårda retuscheringar vardagsmat. 


 

 Anna Carolina Reston dog i Anorexi.

Ana Carolina Reston föddes 1985. Hon var en brasiliansk fotomodell som jobbade för stora företag som L'Equipe, Armani, Ford, Elite mm. År 2006 dog Ana pga. Anorexian. Hon lades in på sjukhuset för njursvikt och vägde då bara drygt 40 kilo och var 1,72 cm lång.

/Olivia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0